Ontsluiten en verbinden

de transformatie van een regio door de spoorlijn zonder grenzen

Het beeldmerk van het 1,25 jarig project

Geïnspireerd door de operatie ‘Van zwart naar groen’ die de voormalige industriële mijnstreek moest gaan transformeren naar een groene Parkstad begint stichting HEERLYCKheyt Schaesberg uit Landgraaf op 11 september 2021 met een aantal bijzondere festiviteiten op diverse locaties om het 125-jarig bestaan (1896 – 2021) van de spoorlijn Sittard-Herzogenrath te vieren. De aanzet van dit project was oorspronkelijk gepland in het begin van 2021 maar Corona beperkingen noopte tot een uitstel tot 11 september 2021.

Met de titel ‘Van zwart naar groen naar goud’ kijkt men daarbij niet alleen terug, maar vooral ook vooruit. In het verleden zorgde de grensoverschrijdende spoorlijn voor ontsluiting en ontwikkeling van de regio. In de toekomst, na elektrificatie en spoorverdubbeling voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, economie, toerisme en duurzaamheid.

Zowel onze Randstad maar ook Luik in België worden dan door een intercitytrein via Sittard of Maastricht en vervolgens via Heerlen, Landgraaf en Herzogenrath op een snelle manier verbonden met Aken en het Duitse achterland.

error: Content is protected !!