Sjeeter stallen sterren tocht

Op zondag 15 december a.s. organiseert stichting HEERLYCKheyt Schaesberg een bijzondere en sfeervolle wandeling voor de kinderen en ouders uit Schaesberg en omgeving.

Deze wandeling met als titel ‘Sjeeter stallen en sterren tocht’ voert de deelnemers vanaf zorgcentrum dr. Calshof aan de Hoofdstraat naar het bezoekerscentrum van Slot Schaesberg. Onderweg kunnen meerdere en deels bijzondere kerststallen bewonderd worden in het centrum en de kerk van Schaesberg. Met behulp van lichtjes loopt vervolgens iedereen door het donkere Kapellerbos naar de sfeervol verlichte Leenderkapel. De tocht eindigt bij Slot Schaesberg in kerstsfeer.

Vanaf 14.30 uur kan begonnen en daarna gestart worden in en bij zorgcentrum dr. Calshof. Hier bedenken en maken de kinderen samen met enkele bewoners persoonlijke kerstwensen voor 2020. Na een lekkere traktatie in de dr. Calshof worden sterren, kerstballen en wensen opgehangen in de kerstboom van het zorgcentrum en in de kerststal van Jeanne en Peter Stroucken nabij het wegkruis op de hoek van de Hoofdstraat en Achter den Winkel.

Kerststal Leenderkapel in 2016

Hierna wordt de tocht voortgezet over de sfeervol verlichte Hoofdstraat. In het centrum zijn meerdere kerststallen te bewonderen in de etalages van de verschillende winkeliers. Op de markt staat een eetkraampje en aangekomen bij de parochiezaal naast de Petrus en Pauluskerk kan een expositie bezocht worden met een groot aantal bijzondere miniatuur kerststallen uit de prachtige collectie van dhr. Joep Jung.

Slot Schaesberg in een winters tafereel

Vervolgens gaat het via de Streeperstraat en de Ruiterstraat richting het Streperplein. Bij glashandel van Ooyen ontvangen de kinderen een lichtje in een grote kerstster om daarmee door het donker en het Kapellerbos naar de sfeervol verlichte kerststal in de Leenderkapel te lopen. Na de aldaar door de Stichting Leenderkapelletje mooi ingerichte kerststal bewonderd te hebben vervolgt iedereen de route richting Slot Schaesberg waar we voor de gelegenheid een gezellige kerstsfeer creëren. In het bezoekerscentrum van het Slot speelt Scrooge (van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens) om 17.30 uur als afsluiting een mooie kerstvoorstelling bij de open haard.

Scrooge vertelt kerstverhalen

In het bezoekerscentrum is de horeca geopend en kunt u na een hapje en / of een drankje zo rond 19.00 uur na een naar we hopen geslaagde middag weer met uw kroost huiswaarts keren. Inschrijven voor deze bijzondere wandeling van ongeveer 3,9 km. kan via het volgende mailadres: secretaris@heerlyckheytschaesberg.nl (met vermelding van naam, adres + aantal volwassenen en aantal kinderen). Deelname aan deze tocht is gratis.