De voormalige bloemenzaak, het postkantoor en het parochiezaaltje bij de P&P kerk zijn de plek waar het modelspoorbaanevent op 12/13 en 19/20 maart 2022 gaat plaats vinden, telkens van 11:00 tot 17:00 uur. De ruimten zijn door Eisenbahn Amateur Club Herzorgenrath en Modelspoorbaan club de Miljoenlijn ingemeten om een geweldige maatwerk opstelling te maken. In de parochiezaal komen station modellen, digitale modeltreinbesturing, de kiosk voor koffie en thee en nog veel meer.

Het is niet alleen treintjes kijken, maar ook doen, modelspoorbaanmachinist in opleiding worden. Voor jong en oud, meisjes en jongen, dame en heer. En slaag je voor de rit dan ontvang je een speciale oorkonde. De clubs hopen zo dat de interesse gewekt is. We horen in de persconferentie van maart al zeggen, dat er in Landgraaf een bijzonder virus model-125 waargenomen is de onderzoekers staan voor een raadsel! Wij zeggen: “Da’s ‘n Sjeeter weetje: van zwart naar groen naar goud”.

Kortom we hopen dat met dit event en gepaste voorzichtigheid, een bijdrage te leveren aan het ontstijgen uit de lockdown. Misschien wel door die grensoverschrijdende spoorlijn, die al zolang door ons midden voert en ons allen al 125 jaar verbindt. Het event is gratis toegankelijk, we hanteren de geldende coronarichtlijnen en houden rekening met elkaar. En ja voor deelname aan dit event hopen we op de vrijwillige bijdrage in de hoge hoed.

error: Content is protected !!